Letisztult vonalak

Helyszín: Kiskunság

Dátum: 2018-12-31

Méret: 480

Szolgáltatás: tervezés


Képek:


Igényes, nagyvonalú, elegáns, de nem hivalkodó. Ezzel a kéréssel indult a dél-alföldi kisvárosba tervezett családi villa megálmodása.

A legnagyobb kihívás a telepítési kötöttségek melletti jó térarányok megtartása volt. A nagyon keskeny és hosszú telken az előírások szerint zártsorú, ugyanakkor az illeszkedés szerinti oldalhatáros beépítést a tömegek mozgalmasságával igyekeztünk feloldani. Átriumok és különböző minőségű zárt, fedett és nyitott terek váltják egymást. Az első alacsonyabb tömbben, ami egyúttal a kerítés vonala is, a garázs és a megérkezés kapott helyet, amit egy ritmusváltással két szintes traktus követ, melyben alul a tágas nappali-konyha-étkező, az emeleten pedig szobák találhatók. A kétszintes tömeg ideális benapozását a bejárat melletti átrium biztosítja, ami egy titkos belső kertként a nappali előtér éke. Hátra a lehető legnagyobb intimitást biztosítva helyeztük el a hálóblokkot, melyet fedett teraszrész köt össze a külön épületben helyet kapó relaxációs-wellness térrel. A sort a hátsó garázs zárja, mely egyúttal a teraszos díszkert zárópontja is. A kertélmény is a különböző minőségű teraszok váltakozásával válik teljessé, szabadtéren is helyet kapott minden olyan kényelmi funkció, ami egy társasági összejövetelt kényelmessé tehet.

Vissza a projektekhez